Website laten maken, wat zijn de opties?

door | 16-09-2021 | Business

Een website laten maken, dat is een belangrijke stap! Ondernemers zien niet altijd de waarde in van een goedwerkende website. Maar wist je dat een succesvolle ondernemer ruim €30.000 per jaar extra verdient via zijn website? Dat is ruim 5 keer meer dan een ondernemer gemiddeld verdient via zijn website. De sleutel volgens deze succesvolle ondernemers is simpel: professioneel design, regelmatige updates en investeren in zichtbaarheid en SEO. In onderstaande blog leggen we aan je uit op elke manieren je een website kan laten maken.

01.

Waarom een website laten maken?

Waar een bedrijfswebsite vroeger gezien werd als luxe, is het vandaag de dag één van de belangrijkste succesfactoren van je bedrijf. Je site is een plek om informatie over je bedrijf, product en/of dienstverlening te delen. Nieuwe klanten zien in één oogopslag wie je bent, wat je doet en waarom je anders bent dan je concurrent. Deze eerste indruk is doorslaggevend of zij wel of geen contact met jou opnemen.

Een goede website wekt vertrouwen en geloofwaardigheid. Daarnaast is je site je beste marketingmedewerker. Met een geoptimaliseerde website ben je 24/7 zichtbaar voor je potentiële klanten. Door middel van een goede SEO-strategie kom je hoog in de Google zoekresultaten. Hierdoor weet je doelgroep je altijd te vinden en kun jij succesvol ondernemen!

Bron: Ondernemersonderzoek 2020, GfK in opdracht van SIDN

02.

Ik wil een website laten maken, maar door wie?

Tegenwoordig kan je overal een website laten maken, maar elke partij heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij krijgen vaak van ondernemers te horen dat zij moeite hadden met het vinden van een geschikte partij. Iedere partij biedt andere kwaliteit, prijzen, levertijden en aanvullende diensten.

Een reclamebureau is vaak te duur voor startende ondernemers die een website willen laten maken. Goedkopere studenten hebben meestal weer te weinig ervaring om maatwerk websites te maken. Freelancers lijken dan een middenweg, maar bieden als eenling weer te weinig zekerheid. Het kan zijn dat je daarom zelf aan de slag wil gaan met het maken van een site.

Dus toch kiezen voor een online platform waar je zelf een site kan bouwen? Al snel komen veel ondernemers er achter dat dit te veel tijd en frustratie kost, omdat ze de juiste skills missen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om zelf een website te maken.

03.

Website laten maken kosten

Net zoals de voor- en nadelen, verschillen ook de kosten van het laten maken van een website. Dit kan namelijk al vanaf onder de honderd euro bij bepaalde web bouwers. Echter is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit waarvoor je betaalt. Websites voor dat soort bedragen zijn zeker mogelijk, maar het is nog maar de vraag of wat je krijgt aangeleverd ook echt naar behoren functioneert. Het kan bijvoorbeeld een zeer beperkt thema zijn, die niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Nóg goedkoper is het zelf maken van een site. Dit kan vaak aan de hand van een maandelijkse abonnement, bijvoorbeeld bij Wix of Jimdo. In Nederland heb je bijvoorbeeld JouwWeb. Deze partijen bieden weinig support bij het maken van jouw website.

Als je ervoor kiest om wat serieuzer te investeren in jouw site dan ga je hoogstwaarschijnlijk met een freelancers, agency of bureau in zee. Goedkopere agencies zoals Maintain Design bieden al websites aan vanaf €499. Heel veel goedkoper dan dit ga je in veel gevallen terug zien in de kwaliteit van de site. De prijzen van deze agency lopen op tot circa €1499, voor een website. Dit is ongeveer de prijsrange waarin de meeste agencies werken. Natuurlijk zijn er ook agencies en bureaus die uitgebreide maatwerk projecten leveren. Hun tarieven zitten vaak boven de twee duizend euro, oplopend tot tienduizend euro. Ga bij jezelf goed na wat jouw wensen en doelen zijn. Op basis hiervan kan je de meest geschikte partij voor jouw website selecteren.

04.

Waar moet ik op letten?

Ga goed na wat voor website (partij) er het beste bij jouw bedrijf past als je een website laat maken. Hulp nodig? Let's connect!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Klanten werven en behouden doe je zo

Klanten werven en behouden doe je zo

Ben je net als ondernemer actief op de markt? Dan wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk klanten werven en ze natuurlijk ook behouden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en...

Heb je een eigen bedrijf? Deze vier verzekeringen zijn onmisbaar

Heb je een eigen bedrijf? Deze vier verzekeringen zijn onmisbaar

Als ondernemer zijn er veel dingen waar je aan moet denken, waaronder je verzekeringen. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende (financiële) verrassingen komen te staan als er iets gebeurt. Het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Maar er zijn veel...

Hoe vind je opdrachten als zzp’er?

Hoe vind je opdrachten als zzp’er?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om freelancer te worden, kan het vooruitzicht om kwaliteitsvolle opdrachten binnen te halen ontmoedigend lijken. Met de juiste kennis en strategie kan het vinden van freelance opdrachten echter een haalbaar doel zijn. Dit artikel...