Huisstijl laten ontwerpen, waar moet je op letten?

door | 2-06-2022 | Business

Wil je van je bedrijf een merk maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het kan lastig zijn om zelf een hele visuele bedrijfsidentiteit te ontwerpen, al helemaal als je geen ervaring hebt met design. Het kan dan de ideale oplossing zijn om een huisstijl te laten ontwerpen! Professionals gaan voor jou aan de slag om jouw bedrijf als sterk merk neer te zetten. Je leest hier waar je op moet letten wanneer je je huisstijl laat ontwerpen.

01.

Waarom een huisstijl laten ontwerpen?

Huisstijl laten ontwerpen

Een huisstijl laten ontwerpen heeft veel voordelen. Zoals eerder gezegd kan het lastig zijn om een huisstijl te ontwerpen als je geen ervaring hebt met design. Professionals helpen je maar al te graag met het ontwerpen van jouw eigen huisstijl. De huisstijl zal dan eenheid uitstralen, professioneel eruit zien en bijdragen aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van jouw merk.

Zie je het nou niet zitten om zelf een huisstijl te maken, maar wil je ook niet een heel traject in van het ontwerpen met een professionele designer? Kies dan voor een kant-en-klaar huisstijlpakket! Veel designers geven hun klanten de keuze tussen verschillende huisstijlen. Wanneer de klant dan kiest, blijft de rest over. Voor een lagere prijs kan je deze complete pakketten met bedrijfsnamen, logo’s en huisstijlen kopen van professionele agencies.

02.

Huisstijl laten ontwerpen kosten

De kosten voor een huisstijl laten ontwerpen kan heel erg verschillen per bureau. Voor logo’s ligt de gemiddelde prijs rond €100, maar je zult ze ook vinden voor €15 voor €300. De prijs voor een compleet huisstijlpakket ligt gemiddeld tussen de €500 en €1.000. Dit is afhankelijk van hoe uitgebreid het pakket is en hoe hoog de kwaliteit van de afbeeldingen zijn. Is de prijs hoger dan €1.000? Dan zullen er ook andere dingen bijzitten die buiten een huisstijl vallen, zoals een merk- en domeinnaam. 

Huisstijl laten ontwerpen
03.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je een huisstijl laat ontwerpen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je vind ze hier:

Student of agency?

Denk goed na over waar je je huisstijl wilt laten maken. Houd in gedachten dat studenten lang niet alle middelen hebben om net zo’n professionele huisstijl te maken als een agency, maar dit zal je ook wel merken aan de prijs. Voor je eerste huisstijl kan het slim zijn om hier tussenin wat te zoeken of een kant-en-klaar huisstijlpakket te kopen.

Pakket

Wanneer je een huisstijlpakket koopt of laat ontwerpen, is het slim eerst voor jezelf op te schrijven wat je allemaal nodig hebt om je huisstijl compleet te maken. Het is zonde als je veel geld neerlegt voor een incomplete huisstijl, terwijl andere bedrijven wel alles wat je nodig hebt in een groot huisstijlpakket aanbieden.

Review

Check altijd de reviews! Veel designers zijn trots op de reviews en zetten deze ook op hun eigen website. Wanneer je dus op zoek bent naar iemand die een huisstijl voor jou wilt maken, kan je van tevoren al zien hoe tevreden andere klanten met degene zijn geweest en wat ze van hun eindproduct vonden.

Ben je helemaal klaar om je bedrijf te starten en een huisstijl te laten ontwerpen? Nu weet je precies waar je op moet letten! Ben je nou benieuwd naar andere manieren om je (online) zichtbaarheid te vergroten of hoe je echt van start gaan met je bedrijf? Check dan ook onze andere blogs!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Breid je onderneming uit door nieuw personeel te werven

Breid je onderneming uit door nieuw personeel te werven

Als ondernemer zoek je naar kansen om te groeien. Kies voor het uitbreiden van de afzetmarkt, breng een nieuw product uit om je omzet te vergroten of kijk naar de mogelijkheden om personeel aan te nemen. Dat laatste is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Wie een blikt...

Maak het jouw werknemers een stuk aangenamer met deze vijf tips

Maak het jouw werknemers een stuk aangenamer met deze vijf tips

Wil je dat je werknemers blijven? Dan is het belangrijk om ze een fijn werkklimaat te bieden. Natuurlijk zijn er al genoeg regels en voorschriften, maar daarmee ben je er nog niet. Er zijn ook kleine dingen die je kunt doen om het voor je medewerkers aangenamer te...