Hoe fotografie jouw hustle kan versterken in 2021

door | 4-08-2020 | Business

Ben jij zelf al wel eens aan de slag gegaan met fotografie? De één heeft het als hobby, maar voor de ander is het nog onbekend terrein. Toch kan je zelf best een heel eind komen als het gaat om fotografie. De grote vraag is dus of jij het leuk vindt en of je de zin en tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Het kan jouw hustle een flinke boost geven. Je hebt sowieso wel eens van de uitspraak "een beeld zegt meer dan duizend woorden" gehoord. Dat geldt ook voor jouw business. Als je fotografie goed weet in te zetten kan het je echt veel waarde bieden. Ik help je er vandaag mee op weg!

Het is belangrijk dat je veel oefent. Het is een skill die goed te leren valt, maar daarvoor moet je wel veel gaan uitproberen. Er zijn een aantal basisregels waar je je tijdens het oefenen aan vast kan houden. Je compositie bepaalt bijna altijd de kwaliteit van je foto. Probeer dus met je creatieve geest op zoek te gaan naar een vette invalshoek, lijnenspel of perspectief. In een video later in deze blog worden deze hulpmiddelen (beeldend) uitgelegd.  Laten we daar dus maar geen woorden aan verspillen. Als je hebt opgelet weet je waarom!

01.

Wat kan fotografie je bieden?

Misschien heb je wel eens geprobeerd om foto's te maken, maar weet je niet zo goed wat je ermee aan moet. De vraag die je jezelf het beste kan stellen is wat wil je bereiken met jouw business? Is dat bijvoorbeeld meer awareness creëren, dan kan je jouw foto's gebruiken voor op social media. Wil je meer klanten aantrekken, dan kan je jouw foto's bijvoorbeeld op je website/webshop plaatsen. Dit geeft jouw volgers of bezoekers een goed beeld van jouw business, team, producten en diensten. Het kan dus echt bijdragen aan je branding en marketing.

Een bedrijf dat dit goed aanpakt is Malelions. Het is een opkomend kledingmerk dat zich richt op de jongere doelgroep, net zoals wij. Zij promoten hun kleding veel via social media aan de hand van influencers. Dit doen ze slim, omdat de volgers van de influencers dus ook in aanraking komen met de kleding van Malelions. Slimme marketing!

Aangezien ze kleding verkopen is het voor de hand liggend dat ze productfoto's (laten) maken. Hier hadden ze het bij kunnen laten, maar in plaats daarvan gaan ze dus met influencers op pad en fotografen ze hen op gave plekken. Dit geeft hun klanten veel meer feeling met het merk. Via hun Instagram account krijg je een goed beeld van hoe ze te werk gaan. Zie jij ook dat de sfeerfoto's veel meer vrijgeven dan een foto van een los shirt op een witte achtergrond?

02.

Houd je aan de basisregels

Daar noem ik gelijk een ander belangrijke basisregel in fotografie. Je achtergrond kan de sfeer van je foto sterk beïnvloeden. Ook als je niet van plan bent om naar een vette locatie te gaan om foto's te maken kan je in de buurt van waar je bent op zoek gaan naar een achtergrond met passende kleuren of texturen. Dit kan je foto's echt een stuk kwalitatiever maken. Een andere factor van een kwalitatieve foto is dat deze scherp is. Het klinkt logisch, maar het gaat nog te vaak fout. Kijk dus nadat je foto's hebt gemaakt of ze scherp zijn, zeker als je ver inzoomt. Als je dat niet doet loop je het risico dat je er pas achter komt als je de foto's gaat nabewerken. Deze laatste stap is ook echt geen overbodige luxe en kunnen je foto's gemakkelijk naar een hoger niveau brengen.

Zelf heb ik hier ook mee geëxperimenteerd bij het maken van productfoto's van de HUSTL merchandise samples. Ik koos ervoor om een object te vinden dat paste bij de kleding en die tegen een witte achtergrond te zetten. Om de foto nog iets speelser te maken heb ik het diepte effect van mijn smartphone camera aangezet. De foto is prima geworden, maar voldeed toch niet helemaal aan mijn verwachtingen. Er lopen plooien door de kleding en ik vond het jammer dat beide logo's niet goed zichtbaar waren. Dit was me tijdens de fotoshoot niet opgevallen. Zelf heb ik er daarom voor gekozen om de foto vervolgens door een professional te laten maken. Het verschil in resultaat was te zien. Ik had de tijd en moeite er zelf op dat moment niet voor over.

03.

Zelf aan de slag met fotografie

Hopelijk gaat het jou beter af! Er zijn een hoop trucjes om jouw foto's te verbeteren. Veel trucjes daarvan kun je zelf gemakkelijk uitproberen. In de video hier onder worden bijvoorbeeld 5 tips aan je voorgesteld die je kunt toepassen op je iPhone camera. De meeste tips werken ook op een andere smartphone. In de video worden een aantal van de eerder genoemde basisregels uitgelegd. Doe er je voordeel mee! Je kan er uiteraard ook voor kiezen om te investeren in professionele apparatuur. Je kunt op bijvoorbeeld Kamera Expres een groot aanbod in fotocamera's, lenzen en overige accessoires bekijken. Dit zal je fotografie game wel echt versterken.

Een derde optie is om gebruik te maken van stock fotografie. Stockfoto's zijn rechtenvrije, professionele foto's, waardoor je ze mag gebruiken, bewerken en publiceren. Er zijn enorm veel websites die stock fotografie aanbieden, zowel gratis als betaald. Mijn favoriete gratis stockfoto website is Unsplash. Als je uit een uitgebreider assortiment wil kiezen kan ik Shutterstock aanraden. Deze website is wel betaald. Wees er wel van bewust dat mensen vaak aan stockfoto's af zien dat ze niet van jou zelf zijn, waardoor de kwaliteit en geloofwaardigheid af neemt. Train jezelf daarom om kwalitatieve stockfoto's eruit te pikken.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Een dochteronderneming oprichten: wat zijn de voor- en nadelen?

Een dochteronderneming oprichten: wat zijn de voor- en nadelen?

In de wereld van ondernemen draait alles om kansen en groei. Het oprichten van een dochteronderneming kan een slimme zet zijn om je bedrijf uit te breiden en nieuwe markten te verkennen. Maar zoals bij elke strategische beslissing zijn er zowel voordelen als nadelen...

Regel deze vier dingen wanneer je een e-commerce bedrijf hebt

Regel deze vier dingen wanneer je een e-commerce bedrijf hebt

Het hebben van een e-commerce bedrijf is iets wat steeds populairder wordt. Dit mag ook geen verrassing heten, want men kan veel winst behalen met dit soort bedrijven wanneer je weet wat je aan het doen bent. Sta je op het punt om met een e-commerce bedrijf te...

Het belang van identificatie in bedrijfskleding

Het belang van identificatie in bedrijfskleding

In de wereld van beveiliging draait alles om het handhaven van orde, veiligheid en vertrouwen. Beveiligingspersoneel is vaak het eerste gezicht dat mensen zien wanneer ze een locatie betreden, of het nu een luchthaven, winkelcentrum, bedrijfsgebouw of evenement is. In...