Eigen website maken voor jouw onderneming!

door | 19-10-2021 | Business

Een eigen website maken. Dat is een stap waar veel ondernemers over nadenken. Een professionele website laten maken kan namelijk een investering met zich meebrengen die niet alle (startende) ondernemers beschikbaar hebben op dat moment. Daarom kan je de afweging maken om zelf een website te gaan maken. In deze blog zal ik de voor- en nadelen voor je op een rij zetten en help ik je weg op weg met tips over het maken van je website.

01.

Voordelen eigen website maken

Goedkoop

Het maken van een eigen website is de meest goedkope optie. Je zal in ieder geval dat je je website laat maken door iemand anders meer moeten betalen dan de prijs van het gebruik van software waarin je je website kan maken. Hier betaal je vaak namelijk maar een laag maandelijks bedrag voor, afhankelijk van de software die je gebruikt.

In eigen handen

Wanneer jij je website maakt kan je zelf bepalen hoe de website eruit komt te zien. Met enig creatief inzicht heb jij je handen zelf aan het stuur en bepaal jij het eindresultaat van jouw website. Het is wel belangrijk dat je een sterk oog hebt voor design en een professioneel ontwerp ook zelf kan realiseren. Je wil natuurlijk wel een goede indruk achterlaten op jouw doelgroep.

Aanpassingen

Als je eenmaal gewend bent geraakt met de software waarop jij je eigen website maakt kan je in de toekomst gelukkig ook zelf makkelijk aanpassingen doorvoeren. Zo ben jij niet afhankelijk van jouw webbouwer en zijn schema. Je kan op elk moment van de dag ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met jouw website. Dan moet je daar natuurlijk wel de tijd voor vrijmaken!

Snel schakelen

Ook is het fijn dat als je je website maakt je dus snel kan schakelen. Als jij op dinsdagavond besluit om een website te maken kan je deze bij wijze van spreken voor het einde van de week al af hebben gerond. Hierdoor ben je dus wederom niet afhankelijk van de agenda van jouw webbouwer en de eventuele wachttijd die zij hebben.

Eigen website maken voor jouw onderneming!
02.

Nadelen eigen website maken

Eigen website maken voor jouw onderneming!

Tijdrovend

Het grootste nadeel van het maken van een website is dat het een erg tijdrovend proces kan zijn. Natuurlijk is dus afhankelijk van de wensen en de grootte van de website. Je moet eerst bekend maken met het programma en daardoor waarschijnlijk een aantal dagen voordat je het echt onder de knie hebt. Volgens moet je dit nog over de gehele website weten uit te bouwen. Is jouw kostbare tijd dit wel waard?

Ingewikkeld

Ik hoor van veel van andere ondernemers dat ze het te ingewikkeld vinden om hun website te maken. Zij hebben hier simpelweg te weinig feeling mee of beschikken niet over het creatief en technisch inzicht om een website te realiseren. Daarom kiezen zij er liever voor om het laten maken van een website uit te besteden en zich te richten op hun eigen onderneming.

Niet duurzaam

Een ander belangrijk nadeel van het maken website is dat het vaak geen duurzame oplossing is. Hiermee bedoel ik dat wanneer jij over een tijdje jouw website uit wil breiden je sterk gelimiteerd wordt door de opties die jouw programma biedt. Als je bijvoorbeeld uit wil breiden naar een maatwerk module of webshop, is dit in veel gevallen niet zomaar mogelijk. Je zal dan misschien helemaal opnieuw moeten beginnen.

Support

Afhankelijk van de partij die jij kiest kan het zijn dat de support niet toereikend is. Zeker wanneer je te maken hebt met een buitenlandse partij is het soms moeilijk om deze te bereiken. Ook wanneer de bereikbaarheid beter is krijgen zij dagelijks natuurlijk duizenden e-mails en telefoontjes, waardoor je soms lang moet wachten voordat jij een goed antwoord hebt op jouw vraag.

03.

Eigen website maken, maar waarmee?

Wix

Wix is een platform dat is opgericht in Israël en stelt jou in staat om je eigen website te maken binnen de richtlijnen die het platform je biedt. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste platforms die jou in staat stelt om je website te maken. Ook in Nederland heeft het veel terrein gewonnen.

Jimdo

Momenteel is de grootste concurrent van Wix op Nederlands grondgebied het Duitse Jimdo. Jimdo heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om net zo groot te worden als Wix. Het werkt in de basis bijna hetzelfde. Ook dit platform werkt op een visuele en gebruik vriendelijke manier, maar kent zijn beperkingen.

JouwWeb

Tenslotte is er een Nederlands bedrijf genaamd JouwWeb wat een zelfde soort dienstverlening aanbiedt. Het grote verschil is dat JouwWeb gevestigd is in Nederland. Hierdoor heb je ook met Nederlandse oprichters te maken, wat een groot voordeel kan zijn. Het platform is namelijk écht gericht op de Nederlandse markt.

Ik kan me voorstellen dat jij na het lezen van deze blog nog niet 100% overtuigd bent of je beter je eigen website kan maken of dit beter kan uitbesteden aan een professionele partij. Als je dit graag eens wilt bespreken geef ik je graag advies over de mogelijkheden en denk ik mee vanuit jouw situatie. Je kan hieronder in mijn profiel een digitale kennismaking met me inplannen waarin ik je op weg zal helpen met jouw proces.

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Partners

Eigen website maken voor jouw onderneming!

door | 19-10-2021 | Business

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

HUSTL Partners

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Hoe vind je opdrachten als zzp’er?

Hoe vind je opdrachten als zzp’er?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om freelancer te worden, kan het vooruitzicht om kwaliteitsvolle opdrachten binnen te halen ontmoedigend lijken. Met de juiste kennis en strategie kan het vinden van freelance opdrachten echter een haalbaar doel zijn. Dit artikel...

Voordelen van een elektrische pompwagen

Voordelen van een elektrische pompwagen

Elektrische pompwagens zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor bedrijven die goederen efficiënt en veilig moeten verplaatsen. Een elektrische pompwagen, ook wel palletwagen genoemd, is een ongelooflijk handig hulpmiddel voor veel verschillende soorten...

Ondernemen in 2023 betekent het digitaliseren van processen

Ondernemen in 2023 betekent het digitaliseren van processen

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen; mogelijkheden om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Dit kan een uitbreiding naar een nieuwe markt betekenen, maar bijvoorbeeld ook het uitbreiden van het dienstenaanbod op een bestaande markt. Zoek niet...