Crowdfunding starten, hoe doe je dat?

door | 8-03-2022 | Business

Crowdfunding is een nieuwe manier om online makkelijk geld bij elkaar te verzamelen. Dit kan zijn voor allerlei projecten, maar meestal wordt dit gebruikt voor goede doelen. Natuurlijk is dit niet alles waar je crowdfunding voor in kan zetten, want tegenwoordig vind je steeds meer websites voor ondernemers. Hier vind je hoe je crowdfunding in kan zetten voor je eigen projecten en onderneming!

01.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een manier om een project of een onderneming te financieren. Online kan je een project aanmaken met een streefbedrag. Je kan de link naar jouw page delen met vrienden, familie en op socials, maar vaak zijn er ook mensen die jouw project tegenkomen en dit het waard vinden om in te investeren. 

Websites die speciaal voor ondernemers en vernieuwende projecten zijn gemaakt zijn:

De bekendste website voor crowdfunding is GoFundMe. Deze website staat vooral bekend om crowdfunding projecten voor goede doelen, zoals het vervullen van iemands laatste wens of om een operatie te betalen. De website beperkt zich hier echter niet tot en kan ook gebruikt worden voor crowdfunding voor bedrijven. 

Crowdfunding starten
02.

Crowdfunding project starten

Crowdfunding starten

Bezoek de websites die hierboven staan en kijk op welke jij denkt het meest bij elkaar te verzamelen. Hierop moet je je gegevens invullen en vaak een omschrijving van je project geven. Je geeft deze een titel en een omschrijving. Ook moet je je streefbedrag invullen en soms vragen ze ook om een deadline, dus de datum dat je het bedrag verzameld wilt hebben. En tot slot natuurlijk jouw bankgegevens, de rekening waar het verzamelde bedrag naar overgemaakt wordt.

03.

Crowdfunding starten gratis

In de meeste gevallen is een crowdfunding starten gratis. Dat betekent dat jij geen geld kwijt bent aan je project. De meeste crowdfunding websites houden een deel van het verzamelde bedrag zelf. Dit is vaak zo’n 5%. Als dit niet het geval is, rekent de investeerder vaak per storting of per euro een bepaald bedrag. Dit gaat dan niet van jouw verzamelde geld af. 

Crowdfunding starten
04.

Crowdfunding starten tips

De belangrijkste tip is om verschillende crowdfunding websites te bekijken en te checken hoe het werkt. Elke website heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Zo krijg je via Kickstarter alleen het geld als je minimaal 100% hebt opgehaald en houdt Indiegogo 5% van het verzamelde geld zelf. 

Je kan zelf heel makkelijk beginnen met crowdfunding. Log in, maak een project aan en deel dit project met zoveel mogelijk mensen. Wil je nou meer weten over het verzamelen van voldoende kapitaal? Bekijk dan ook onze Toolkit!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!

Meer lezen?

Gerelateerde artikelen

Boekhoudprogramma vergelijken: waar moet je op letten?

Boekhoudprogramma vergelijken: waar moet je op letten?

Ben je van plan om een boekhoudprogramma aan te schaffen om de boekhouding van je eigen bedrijf gemakkelijker bij te kunnen houden? Dan zijn er diverse opties waar je rekening mee dient te houden, zodat je het juiste programma uit kunt kiezen. Denk hierbij...

Deze 4 zaken kun je bedrijf net wat innovatiever maken

Deze 4 zaken kun je bedrijf net wat innovatiever maken

Nederland staat om vele dingen bekend. Onder toeristen zijn stroopwafels en onze grachten iconisch, terwijl regeringen en bedrijven juist naar hele andere zaken kijken. Voor deze personen is onze innovatie juist wereldberoemd. Elk bedrijf in Nederland zoekt naar...

Klanten werven en behouden doe je zo

Klanten werven en behouden doe je zo

Ben je net als ondernemer actief op de markt? Dan wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk klanten werven en ze natuurlijk ook behouden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en...