HOW-TO GUIDES

WAARDE VAN BEDRIJF BEPALEN

Wil jij je bedrijf verkopen, maar vind je het lastig om een vraagprijs te berekenen? Er zijn een aantal factoren die hierin meetellen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

LET'S GET STARTED

De koop- en verkoop motieven zijn heel belangrijk, want als je graag en snel je bedrijf kwijt wil ben je geneigd het voor minder weg te geven. Houd dat dus in de gaten.

De koop- en verkoop motieven

CHECKPOINT 1

Een goed begin is al de helft. Zorg dat je voorbereid de onderhandeling in gaat. Zo weet wat je wel en niet wil en hoef je ook niet te twijfelen.

De onderhandelings- tactiek en -vaardigheden

CHECKPOINT 2

Als de koper of verkoper een alternatief klaar heeft liggen verandert dat de situatie. Hierdoor ontstaat er geen druk. Hierdoor wordt er geen genoegen genomen met minder.

De alternatieven voor de koper en verkoper

CHECKPOINT 3

Waarom tijd en geld verspillen als je het ook samen kan doen? Door samen iets te kopen of te gaan samenwerken kan je een hoop geld en tijd besparen.

De mogelijke voordelen door synergie

CHECKPOINT 4

Let op! Zorg dat je wel een veilige betalingswijze kiest. Er zijn verschillende betalingswijze: in termijnen, gelijk oversteken of eerst betalen en dan krijgen. Zoek samen met de andere partij de beste manier.

De betalingswijze

CHECKPOINT 5

Door de waarde van je bedrijf te bepalen weet je hoeveel je onderneming nog waard is. Je kan dan ook bepalen of je het wil verkopen of opheffen. Wie weet houd je nog wat geld over!

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

STOPPEN MET JE VOF

LEGE BV OPHEFFEN OF VERKOPEN

BEDRIJF UITSCHRIJVEN BIJ DE KVK

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE