HOW-TO GUIDES

DE KLEINE ONDERNEMERS REGELING

Wil je meer weten over de Kleineondernemersregeling? Ondanks dat hier geld mee kan besparen, heeft het ook een aantal nadelen. Wij hebben voor jouw de voor- en nadelen op een rijtje gezet!

LET'S GET STARTED

DE VOORDELEN VAN DE KOR

VOORDEEL 1

Het eerste voordeel is dat je geen btw hoeft te rekenen aan de klant. Dit kan voor de klant erg schelen en dus een voordeel zijn voor jouw kleine bedrijfje, omdat klanten eerder voor jou kiezen dan een grote concurrent.

Je hoeft geen btw te rekenen aan klanten

VOORDEEL 2

Bovenop het vorige voordeel hoef je ook geen btw af te staan aan de overheid. Dit scheelt weer in je portemonnee. Hierdoor houd je meer over aan jouw verkoop.

Je hoeft geen btw af te staan

DE NADELEN VAN DE KOR

NADEEL 1

Omdat je dus geen btw hoeft af te staan, krijg je aan het einde ook geen btw meer terug van de Belastingdienst. Dit is voor veel ondernemers geen groot punt, omdat je eigenlijk helemaal niet over de btw hoeft na te denken.

Je krijgt geen btw meer terug

NADEEL 2

Maar nog belangrijker, jij mag zelf geen btw van jouw aankopen afhalen. Dus wil je ergens in investeren? Dan betaal je de volle bak. Je krijgt namelijk geen geld meer terug. Als je grote investeringen gepland hebt staan, is het dus beter om te wachten met de KOR.

Je kan geen btw van investeringen aftrekken

Met deze voor- en nadelen weet je meer over de Kleineondernemersregeling. Je kan nu de keuze maken of dit iets voor jouw bedrijf is.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

FISCALE MOGELIJKHEDEN

STARTERSREGELING

ONDERNEMERSAFTREK

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE