HOW-TO GUIDES

ONDERNEMERSAFTREK

Hoe fijn is het om minder belasting te hoeven betalen? Door de ondernemersaftrek te gebruiken wordt er een bedrag van je winst afgehaald. Check hier wat er onder de ondernemersaftrek valt!

LET'S GET STARTED

Zelfstandige ondernemers mogen met de zelfstandigenaftrek een vast bedrag elke maand van de winst halen waardoor het bedrag dat zij aan belastingen moeten betalen minder wordt.

Zelfstandigenaftrek

Alleen als startende ondernemer kan je in aanmerking komen voor de startersaftrek. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, dus check of je hieraan voldoet.

Startersaftrek

Als de werkzaamheden die je verricht te maken hebben met speur- en ontwikkelingswerk kan je een bepaald bedrag aan aftrek krijgen over de behaalde winst. Hiervoor moet je ook aan een paar voorwaarden voldoen.

Aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO)

Samen met je fiscale partner (echtgenoot/huiseigenaar/geregistreerd partnerschap) in je onderneming werken kan voordelen hebben. Zo kan het zijn dat je in aanmerking komt voor de meewerkaftrek.

Meewerkaftrek

Mocht je tot het besluit komen om je onderneming te stoppen? Dan kan je recht hebben op de stakingsaftrek. Hierdoor betaal je minder belasting over de stakingswinst.

Stakingsaftrek

Door de verschillende soorten aftrek mogelijkheden die de ondernemersaftrek biedt is de kans groot dat je er ook van kan profiteren. Door ze toe te passen betaal je namelijk veel minder belasting.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BTW-AANGIFTE DOEN

BELASTINGAANGIFTE  DOEN

FISCALE MOGELIJKHEDEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE