HOW-TO GUIDES

EEN GOEDE OFFERTE MAKEN

Je hebt je eerste potentiële klant gesproken en nu is het tijd om een offerte samen te stellen. Met een offerte maak je een voorstel van de producten of diensten die je gaat leveren. De klant weet dan wat hij of zij kan verwachten voor welk bedrag.

LET'S GET STARTED

CHECKPOINT 1

Bij een offerte is het belangrijk dat je vanuit het perspectief van de klant schrijft. Zo is het voor de klant makkelijker om te zien wat jij wanneer en voor hoeveel kan leveren.

Schrijf vanuit het  perspectief van de klant

CHECKPOINT 2

Door alleen de belangrijkste punten te noemen blijft de offerte kort, maar krachtig. De klant komt voor je product of dienst, dus zorg dat alle informatie op de offerte relevant is.

Benoem alleen de belangrijke punten

CHECKPOINT 3

Wat krijgt de klant als hij met jou in zee gaat? Dat moet je duidelijk overbrengen in een offerte. Als je de offerte te druk of te warrig maakt, snapt de klant niet wat hij krijgt en zal hij voor een ander kiezen.

Zorg voor duidelijkheid en overzicht

CHECKPOINT 4

Dubbelcheck je offerte. Heb je alles er in gezet? Heb je niet een 0 teveel getypt? Of een 0 te weinig? Met een kleine kleine fout als dat kan je je potentiële klant afschrikken, maar je kan ook onprofessioneel overkomen.

Check of de offerte klopt

CHECKPOINT 5

Is de offerte klaar? Neem dan contact op met de klant. Laat zien hoe jij voldoet aan alle wensen die de klant heeft!

Neem contact op met de klant

Aan de hand van de 5 tips kan jij heel makkelijk een offerte samenstellen. Door een goed voorstel voor te leggen aan de klant, zorg je dat je snel aan de slag kunt!

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF NAAR EEN NIEUWE LOCATIE

BEDRIJFSVERZEKERING REGELEN

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE