HOW-TO GUIDES

BEDRIJFS VERZEKERING REGELEN

Een bedrijfsverzekering regelen lijkt geen pretje, maar je kan het snel en makkelijk regelen. Om het nog overzichtelijk voor je te maken, hebben we alle verzekeringen op een rijtje gezet!

LET'S GET STARTED

INKOMENS VERZEKERINGEN

De ziektekostenverzekering is verplicht voor elke Nederlander, dus ook als je ondernemer bent. De meeste medische behandelingen en medicijnen zijn dan verzekerd.

Ziektekostenverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt dat als je ziek bent of arbeidsongeschikt wordt, je geen inkomsten verliest. Deze verzekering is vanaf 2024 verplicht.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met de overlijdensrisicoverzekering verzeker je jezelf voor je gezin. Op het moment dat je als ondernemer komt te overlijden, zal je gezin voor een bepaalde periode voldoende inkomsten krijgen om rond te komen.

Overlijdensrisico verzekering

SCHADE VERZEKERINGEN

De bedrijfsschadeverzekering verzekert je tegen omzetverlies op het moment dat de bedrijfsvoering stil komt te liggen. Denk hierbij aan brand, waterschade, diefstal of vandalisme.

Bedrijfsschade verzekering

Als je goederen of producten verkoopt, kan je deze verzekeren met de goederenverzekering. Deze vergoed alleen bij brand, waterschade, diefstal en vandalisme.

Goederenverzekering

De ziektekostenverzekering is verplicht voor elke Nederlander, dus ook als je ondernemer bent. De meeste medische behandelingen en medicijnen zijn dan verzekerd.

Ziektekostenverzekering

Met de inventarisverzekering vergoedt je je inventaris. Alles wat je gebruikt in je bedrijf, inclusief computers en laptops, zijn verzekerd in het geval van brand, waterschade, diefstal of vandalisme.

Inventarisverzekering

De opstalverzekering of bedrijfsgebouwenverzekering beschermt jouw bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat als er schade is, het pand hersteld of herbouwd kan worden.

Opstalverzekering

AANSPRAKELIJKHEIDS VERZEKERINGEN

De beroepsaansprakelijkheids-verzekering dekt fouten die je maakt tijdens je werk. Soms maak je fouten of geef je verkeerd advies, dus zorg dat je hiervoor beschermd bent!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen

De bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering is handig om te hebben als je zelf niet zo handig bent. Stoot je vaak dingen om? Zorg dan dat dit verzekerd is als dit bij een klant gebeurt.

Bedrijfsaansprakelijkheids verzekeringen

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische bijstand. Bijvoorbeeld als je een conflict hebt met leveranciers, werknemers of klanten. De verzekeraar helpt je met het oplossen van het conflict, zodat je geen advocaat hoeft in te schakelen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

PERSONEELS VERZEKERINGEN

Met een verzuimverzekering zorg je dat je geen kosten hoeft te betalen op het moment dat de werknemer ziek is. Deze kosten worden dan betaald door de verzekeringsmaatschappij.

Verzuimverzekering

Als jouw werknemer tijdens het werk overlijdt of arbeidsongeschikt raakt, kan je met een collectieve ongevallenverzekering een financiële vergoeding bieden.

Collectieve ongevallenverzekering

Met de nabestaandenverzekering ontvangt de partner van jouw overleden werknemer een deel van het inkomen van de overledene.

Nabestaanden verzekering

Niet alle verzekeringen zijn verplicht, maar het verkleint wel je risico’s. Kijk goed welke verzekeringen je nodig denkt te hebben en sluit deze op tijd af! Door niet te veel, maar ook niet te weinig te verzekeren weet je zeker dat je goed zit.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BEDRIJF NAAR EEN NIEUWE LOCATIE

IS ER EEN MARKT VOOR JE PRODUCT?

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE