HOW-TO GUIDES

FINANCIERING REGELEN

Wil je groeien met je bedrijf? Dan heb je natuurlijk vermogen nodig. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om aan dit geld te komen. Door dit stappenplan te doorlopen zorg je dat je aan voldoende geld komt!

LET'S GET STARTED

Aan de hand van een investeringsbegroting breng je duidelijkheid en overzicht in wat er moet gebeuren en hoeveel dat gaat kosten. Dan weet je namelijk hoeveel vermogen je nog nodig hebt om te kunnen groeien.

Stel een financieel plan op

STAP 1

Zijn er subsidies waar je voor in aanmerking komt met je bedrijf? Er zijn vaak subsidies die investeren in de groei en ontwikkeling van een bedrijf, dus check of je hier een deel van je vermogen uit kan halen.

Check voor subsidies

STAP 2

Doe onderzoek naar hoe groot de kans is dat je product slaagt. Het is altijd slim om dit te doen, maar het kost wel geld. Je kan geld lenen om dit onderzoek te doen; je hebt alleen een businessplan, vernieuwingsplan en intentieverklaring nodig.

Leen geld voor een haalbaarheidsonderzoek

STAP 3

Heb je niet genoeg onderpand om zekerheid te bieden bij het aanvragen van een lening bij de bank? Dan kan je checken of de overheid garant voor jou kan staan met de BMKB.

Vraag de bank om Borgstellingkrediet

STAP 4

Gebruik je nieuwe technologie of ben je een innovatief bedrijf? Als startup kan je financiële support krijgen van de overheid. Zij heeft innovatie namelijk hoog staan. Wie weet haal je hier ook nog wat uit.

Check de overheidsregelingen

STAP 5

Als je nog steeds niet genoeg geld bij elkaar hebt om te kunnen groeien, kan je altijd naar een externe financiering zoeken. Je kan hier natuurlijk denken aan banken, maar er zijn nog veel meer bronnen van kapitaal.

Zoek externe financiering

STAP 6

Door te kijken hoeveel geld je nodig hebt om je groei te kunnen financieren, kan je een plan van aanpak maken en kijken naar verschillende bronnen van kapitaal. Misschien kom je zelfs wel in aanmerking voor een subsidie! Dat geld heb je zo bij elkaar!

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

INVESTEERDER  OVERTUIGEN

SUBSIDIE  AANVRAGEN

FINANCIERING UIT EIGEN BEDRIJF HALEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE