HOW-TO GUIDES

EIGEN ADMINISTRATIEBEHEREN

Behalve dat het handig en overzichtelijk voor jezelf is om de administratie bij te houden, is het ook verplicht dit te doen. Er zitten ook een aantal eisen aan verbonden, dus zorg dat je je hieraan houdt.

LET'S GET STARTED

De administratie van je bedrijf moet over gegevens beschikken die gaan over de loon, de voorraad en de administratie van debiteuren/crediteuren.

Voldoe aan de eisen

CHECKPOINT 1

De belangrijkste gegevens moet je in elk geval minimaal 7 jaar bewaren voordat je ze verwijdert of weggooit. Zorg dus dat je ze goed bewaart.

Bewaar je administratie tenminste 7 jaar

CHECKPOINT 2

Je kan met de Belastingdienst bespreken hoe de administratie bewaart moet worden en wat er precies bij moet zitten. Kan je het online doen of wil de Belastingdienst dat je het online bijhoudt?

Maak afspraken over hoe je de administratie bewaart

CHECKPOINT 3

Per jaar moet je een aantal uren verplicht besteden aan je bedrijf. De administratie hiervan moet dus ook bij de Belastingdienst terecht komen.

Let op het urencriterium

CHECKPOINT 4

De basisgegevens horen dus standaard in de administratie en moet je sowieso 7 jaar bewaren. Samen met de Belastingdienst kan je afspraken maken over andere aspecten van de administratie.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

BELASTINGAANGIFTE  DOEN

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

ZAKELIJKE ADMINISTRATIE

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE