HOW-TO GUIDES

SUBSIDIES EN REGELINGEN

De overheid biedt veel manieren om Nederlandse ondernemingen te steunen. Deze hulp kan financieel zijn, maar ook op een andere manier. Hier vindt je alle mogelijkheden die de overheid biedt.

LET'S GET STARTED

Als je in aanmerking komt voor een subsidie kan je financiële hulp krijgen van de overheid, de provincie of de gemeente. Soms krijg je geld en een andere keer kan het zijn dat je minder belasting hoeft te betalen.

Subsidies

De overheid geeft ook kredieten en leningen. Je moet dit bedrag natuurlijk terugbetalen, maar dit gaat onder betere voorwaarden dan wanneer je bij de bank geld leent.

Kredieten en leningen

Bij een borg- of garantstelling leen je geld bij de bank of bij een andere financier. Je moet dit ook terugbetalen, maar de overheid staat hier garant voor jou.

Borg- en garantstellingen

Door gebruik te maken van fiscale voordelen betaal je minder belasting. Check of je voldoet aan de voorwaarden en hier dus gebruik van kan maken.

Fiscale voordelen

Bij samenwerkingsprogramma’s helpt de overheid meerdere bedrijven die samenwerken aan hetzelfde project. Als je deel uitmaakt van een samenwerkingsprogramma kan je bijvoorbeeld makkelijker een vergunning krijgen.

Samenwerkings programma’s

Je krijgt een uitkering van de overheid als je werkloos of arbeidsongeschikt bent. Dit geld wordt maandelijks uitbetaald, zodat je je vaste lasten kan betalen.

Uitkeringen

Bij een prijsvraag kan je een idee of oplossing indienen. Er is een jury die bepaald welke uitzending heeft gewonnen. De prijs is geld, hulp of steun om je project echt te starten en uit te voeren.

Prijsvragen

Er zijn verschillende manieren om aan geld te komen van de overheid. Door te kijken of je in aanmerking komt voor subsidies, fiscale voordelen of een lening kan je vermogen bij elkaar sparen voor je bedrijf.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

INVESTEERDER  OVERTUIGEN

SUBSIDIE  AANVRAGEN

FINANCIERING UIT EIGEN BEDIJF HALEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE