HOW-TO GUIDES

STARTEN MET EEN DUURZAME BEDRIJFSVOERING

Een duurzame bedrijfsvoering levert vaak kostenbesparing en een sterkere concurrentiepositie op. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken of dit bij jou past. Maar hoe doe je dit?

LET'S GET STARTED

Start met te bepalen wat je duurzaam wil doen. Wil je starten met het scheiden van afval of wil je de productie duurzamer laten verlopen. Zet dit voor jezelf op een rijtje.

STAP 1

Bepaal wat je duurzaam wilt doen

Vanaf 2023 moet je op kantoor minimaal Energielabel C hebben. Maar kies daarnaast ook voor een andere energiebron. Laat het aardgas vervallen en neem bijvoorbeeld zonnepanelen.

Kies voor duurzame energie

STAP 2

De overheid stimuleert duurzaam ondernemen. Daarom zijn er ook verschillende regelingen die je kan aanvragen. Zo kan je veel kosten besparen bij het verduurzamen van je kantoor.

Maak gebruik van financiële regelingen

STAP 3

Doe de MVO start-scan om te kijken hoever je al bent met duurzaam ondernemen. Op basis daarvan kan je namelijk verder en op een gestructureerde manier duurzaam ondernemen.

Check hoe ver je bent met duurzaam ondernemen

STAP 4

Sluit je aan bij groepen en andere netwerksessies waar je andere ondernemers kan ontmoeten. Jullie kunnen kennis met elkaar delen over MVO en zorgen dat jullie beide duurzame ondernemingen worden.

Sluit je aan bij netwerken

STAP 5

Starten met een duurzame onderneming is een stap in de goede richting. Het heeft veel voordelen, maar het kost wel wat moeite om ermee te starten.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

DUURZAAM INKOPEN

JE BEDRIJF  EN HET MILIEU

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE