HOW-TO GUIDES

BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW DE VOOR- EN NADELEN

Een bedrijfsverzamelgebouw is een pand waar veel kleine en innovatieve startups een bedrijfsruimte huren. Deze gebouwen zijn gericht op het delen van kennis en netwerk. Ondernemers kunnen elkaar zo makkelijk helpen bij het starten en groeien van elkaar business.

LET'S GET STARTED

DE VOORDELEN

VOORDEEL 1

De kosten van een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw zijn relatief lager dan het huren van een ruimte in een ander pand.

De kosten zijn laag

VOORDEEL 2

Doordat een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit veel kleine ruimtes is er ook ruimte voor uitbreiding. Als er een ruimte vrij is, kan je namelijk makkelijk ruimtes erbij huren.

Er is ruimte voor uitbreiding

VOORDEEL 3

Heb je een gesprek met een klant? Dan is een kantoor professioneler dan de klant thuis ontvangen. Zo heb je gelijk een streepje voor bij de klant.

Het is professioneler dan thuiswerken

VOORDEEL 4

Doordat er zoveel verschillende startups in een pand zitten, kan je makkelijk samenwerkingen zoeken met andere ondernemers die ook een ruimte huren.

Je kan binnen het pand makkelijk samenwerken met andere ondernemers

VOORDEEL 5

Bedrijfsverzamelpanden zijn op gunstige plekken gevestigd. Zo zijn ze vaak in het centrum van een stad, hebben ze een parkeerplaats of zijn ze bij een station of bushalte.

Het is goed bereikbaar

DE NADELEN

NADEEL 1

Als huurder van een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw heb je geen invloed op wie de andere ruimtes huren. Je moet het dus maar doen met de buren die je hebt.

Je hebt geen invloed op de andere ruimtes

NADEEL 2

Ook al ben je een beginnende ondernemer; klanten krijgen vaak hogere verwachtingen als ze bij je op kantoor zijn geweest.

Klanten hebben hogere verwachtingen

NADEEL 3

De ruimtes zijn vaak leeg en onpersoonlijk ingericht. In het ergste geval mag je ook maar minimaal decoreren.

Het zijn onpersoonlijke ruimtes

Een bedrijfsverzamelgebouw brengt zowel voor- als nadelen met zich mee, maar dat neemt niet weg dat dit een mooie locatie is om te beginnen als ondernemer. Is een bedrijfsverzamelgebouw iets voor jou?

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

DE BESTE LOCATIIE  VOOR JE BEDRIJF

BEDRIJF NAAR EEN NIEUWE LOCATIE

EIGEN BEDRIJF STARTEN IN 10 STAPPEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE