HOW-TO GUIDES

ARBEIDS CONTRACT AFSLUITEN

Als je personeel aanneemt, moet je een arbeidscontract sluiten. Wil je weten hoe dat moet en wat daar in moet staan? Volg dan de volgende stappen!

LET'S GET STARTED

Begin heel simpel met de volledige naam en woonplaats van zowel werknemer als werkgever. Zo is duidelijk vanaf wie en voor wie het contract is.

CHECKPOINT 1

De naam en woonplaats van werkgever en werknemer

Geef vervolgens aan waar de werkgever gaat werken. Het gaat hier letterlijk om de locatie, dus het adres of de adressen.

De plaats van arbeid

CHECKPOINT 2

Daarna geef je de functietitel aan. Je kan kiezen om hierbij ook een korte functieomschrijving te zetten. Wat zijn de taken van de nieuwe medewerker?

De functie

CHECKPOINT 3

Verder moet je de gebruikelijke arbeidsduur in uren aangeven. Fulltime is dan een 40 urige werk week.

De gebruikelijke arbeidsduur

CHECKPOINT 4

Er moet in de arbeidsovereenkomst ook het salaris vast staan. Ook moet je aangeven wanneer het salaris wordt uitbetaald.

Het salaris en het uitbetalingstermijn

CHECKPOINT 5

Wanneer start de medewerker bij jouw bedrijf? Vermeld de datum dat de medewerker echt start.

CHECKPOINT 6

Tijdstip van indiensttreding

Geef in de arbeidsovereenkomst ook duidelijk aan voor hoelang dit contract geldt. Is het gelijk een vast contract of start je met een tijdelijke?

Duur van het contract

CHECKPOINT 7

Is er sprake van proeftijd? Zorg dan dat dit vermeld staat in het contract. Geef ook direct aan hoe lang deze proeftijd is.

Lengte van de proeftijd

CHECKPOINT 8

Ga je ook vakantiegeld uitbetalen? Zorg dan dat je duidelijk aangeeft hoeveel procent dit is en wanneer het wordt uitgekeerd.

Vakantie aanspraak

CHECKPOINT 9

Geef ook duidelijk aan wat het opzegtermijn is. Zo zijn beide partijen daarvan op de hoogte. Hier zijn wel regels aan verbonden, dus check deze wel.

Opzegtermijn

CHECKPOINT 10

Verder is het ook belangrijk dat je er in staat vermeld hoe het pensioen is geregeld voor de werknemer. Is het geregeld en waar?

CHECKPOINT 11

Pensioen

Let op! In sommige vakgebieden of branches is het belangrijk om een concurrentiebeding in het contract te zetten. Hiermee bescherm je je bedrijf op het moment dat de medewerker weggaat.

Concurrentie- of relatiebeding

CHECKPOINT 12

Voor iedere vakgebied is een ander cao, dus let hierop. Zorg dat je het cao goed toepast in je contract en dat het ook aansluit op elkaar. Je mag namelijk niet tegen het cao ingaan in het contract.

Toepasbaarheid van de cao

CHECKPOINT 13

Nu je weet wat er in het arbeidscontract moet, kan je hem gaan opstellen! Door een voorbeeldcontract te maken kan je deze makkelijk aanpassen en inzetten bij verschillende medewerkers.

BACK TO BUSINESS

MORE STORIES

ZZP'ER INHUREN

VACATURETEKST SCHRIJVEN EN PLAATSEN

VOOR HET EERST  PERSONEEL AANNEMEN

HOW-TO GUIDES

MEER INFO?  SWIPE UP NAAR HUSTL KNOWLEDGE