10 rijkste mensen ter wereld

door | 3-08-2021 | Exploring

De 10 rijkste mensen ter wereld, wie zijn dat? Je zou maar de uitvinding van de eeuw hebben, een bedrijf oprichten dat de wereld verbetert of de nieuwste software ontwikkelen. Wie weet levert het je wat op, misschien zelfs villa's, luxe jachten, prive jets, et cetera. Je zal er vast jaren voor gestudeerd moeten hebben. Of toch niet? 

10.

Mukesh Ambani

Hoewel Mukesh Ambani de lijst van de 10 rijkste mensen ter wereld afsluit, is hij wel de rijkste man van India. Met een vermogen van $76,6 miljard is Ambani directeur en grootaandeelhouder van het familiebedrijf genaamd Reliance Industries. Het bedrijf werd in 1966 door zijn vader, Dhirubhai Ambani, opgericht. Sinds 1977 maakt Ambani hier deel van uit. Het bedrijf is gericht op de petrochemie, olie, gas, telecom en detailhandel.

10 rijkste mensen ter wereld
09.

Sergey Brin

In 2017 stond Sergey Brin op nummer zes in het rijtje van de top 10 rijkste mensen binnen de tech-industrie. Momenteel heeft Brin een vermogen van $99,7 miljard. Tijdens zijn studie computerwetenschappen aan de Stanford University ontmoette hij Larry Page.

Samen richtte zij het huidige Alphabet op. Alphabet is een groep van bedrijven. De grootste hiervan is Google. Hoewel Brin sinds december 2019 geen president meer is van Alphabet, is hij wel nog controlerend aandeelhouder en een bestuurslid.

08.

Larry Ellison

37 jaar lang stond Larry Ellison aan het hoofd van het softwarebedrijf Oracle. Hij is medeoprichter van het bedrijf en bezit ongeveer 35% van het bedrijf. Inmiddels heeft Ellison een vermogen van $102,4 miljard. Hij heeft onder andere geïnvesteerd in een groot deel van het Hawaiiaanse eiland Lanai. Fun fact: Ellison heeft nooit zijn studie afgemaakt. Hij kwam bij het elektronicabedrijf Ampex terecht. Zij hadden een contract om databases te maken voor de CIA waar Ellison aan meewerkte. Er was een codenaam voor deze databases, namelijk Oracle.

07.

Larry Page

10 rijkste mensen ter wereld Larry Page

Als medeoprichter van Google, wat nu onder Alphabet valt, is het niet gek dat Larry Page ook in dit rijtje staat. Je kent het wel: hoe hoger je scoort op Google, hoe sneller mensen op jouw website klikken. Dit Google algoritme hebben Page en Brin bedacht. Ook Page is geen CEO meer van het Alphabet, maar wel nog controlerend aandeelhouder en bestuurslid. Met een vermogen van $102,8 miljard is hij momenteel een investeerder van verschillende bedrijven, zoals Planetary Resources, Kitty Hawk en Opener.

06.

Warren Buffet

De meest succesvolle investeerder alle tijden, Warren Buffet. Buffet wordt ook wel de Oracle of Omaha genoemd. Het vierde grootste bedrijf ter wereld wordt door hem gerund, namelijk Berkshire Hathaway. Het bedrijf bezit meer dan 60 andere bedrijven, voornamelijk in de financiële, de transport- en energiesector. Hij heeft een vermogen van $108,6 miljard. Maar liefst 99% van zijn vermogen geeft hij aan goede doelen en stichtingen.

05.

Mark Zuckerberg

De meeste mensen kennen hem wel: de man achter Facebook, Mark Zuckerberg. Zuckerberg richtte op 19-jarige leeftijd het social mediaplatform op tijdens zijn studie aan Harvard. Het doel van Facebook was een ‘hot or not’-idee waarbij scholieren medestudenten elkaar konden keuren op basis van aantrekkelijkheid. Uiteindelijk heeft Zuckerberg zijn studie niet afgemaakt. Inmiddels heeft hij een vermogen van $118,8 miljard. In 2016 zorgde zijn vermogen ervoor dat hij de rijkste Amerikaanse entrepreneur onder de 40 jaar was.

10 rijkste mensen ter wereld Mark Zuckerberg
04.

Bill Gates

10 rijkste mensen ter wereld Bill Gates

De meeste mensen zullen hem waarschijnlijk kennen als medeoprichter van Microsoft, Bill Gates. In 2017 was hij de rijkste man in de tech-industrie. Momenteel heeft hij een vermogen van $126,2 miljard. Samen met zijn ex-vrouw zit hij the Bill & Melinda Gates Foundation. Deze liefdadigheidsinstelling is de grootste particuliere liefdadigheidsinstelling van de wereld. Gates heeft Microsoft-aandelen gedoneerd, wat tot op heden de waarde heeft van $35,8 miljard.

03.

Elon Musk

De laatste tijd is hij wel vaker in het nieuws en daardoor is hij ook voor de meeste mensen geen onbekende. Elon Musk, de man achter SpaceX en Tesla. Momenteel werkt hij aan grensverleggende transport op de aarde door het bedrijf Tesla en voor het bedrijf Spacex doet hij dit in de ruimte. Van beide bedrijven is hij de CEO en (mede)oprichter. Hij was de meest innovatieve leider van een bedrijf in 2019. Als kind leerde Musk zichzelf coderen, wat hem $500 opleverde voor zijn eerste game, genaamd Blastar. Momenteel heeft hij een vermogen van $152,2 miljard.

02.

Bernard Arnault

Met een vermogen van $187,9 miljard is de een na rijkste man ter wereld werkzaam in de luxesector. Bernard Arnault is sinds 1989 voorzitter en SEO van LVMH. Het bedrijf is de grootste producent van luxegoederen ter wereld. Onder dit bedrijf vallen ongeveer 70 merken, zoals Louis Vuitton en Sephora. 

01.

Jeff Bezos

Last but definitely not least! $188,9 miljard is het vermogen van de rijkste man ter wereld. Jeff Bezos is de man achter bedrijf Amazon. Bezos richtte Amazon in 1994 op, gewoon in zijn garage. Echter zal hij aan het einde van 2021 geen CEO meer zijn van het bedrijf, wel blijft hij werkzaam bij Amazon.

Hij gaat verder als uitvoerend voorzitter. Naast Amazon is Bezos ook eigenaar van nog twee andere bedrijven, namelijk The Washington Post en Blue Origin. Blue Origin is een bedrijf dat raketten ontwikkelt voor commericeel gebruik. Hiermee is hij laatst met twee anderen de ruimte in geweest.

Ben je door deze top 10 rijkste mensen ter wereld ook geïnspireerd? Kijk dan in onze Toolkit wat jouw volgende stap kan zijn! Nog niet overtuigd? Bekijk dan ook de succesvolle vrouwelijk ondernemers!

Wat is HUSTL?

Een online content platform voor jonge ondernemers.

Inspirerende content en verhalen die jou motiveren om jouw eigen toekomst te bepalen. We bieden waardevolle informatie over de start en groei van jouw business,  zodat je er zeker van bent dat je succes behaalt.

Verzorg je eigen succes! Loop je vast? Onze gratis online community helpt je verder met al je vragen.

→ Maak kennis met HUSTL

Updates en meer!